Peru félmillióból - repjeggyekkel együtt
Machu Picchu - most 2000 dollárból kipipálhatod a bakancslistán

machu_picchu_with_lama_2.jpgVannak, akiknek már azóta dédelgetett álmunk Peru meglátogatása, hogy az iskolapadban először hallottak az Andok népeit egyesítő inkákról, és birodalmuk lenyűgöző központjáról, Cuzcóról. Másokat pedig az égbe törő hegycsúcsok között évszázadokig elveszettnek hitt város, Machu Picchu lenyűgöző látványa és legendája ejtett rabul. De a misztikus Nazca vonalakon, vagy a világ legmagasabb hajózható taván kívül is még számos más oka lehet annak, hogy Peru felkerüljön valaki bakancslistájára.

Bár a hódítók hatalmas pusztítást okoztak szerte az újvilágban, az Andok óriási hegyláncait és a különböző népeit egyesítő Inka Birodalom mesés gazdagsága mégsem tűnt el teljesen a kincsekkel színültig megrakott spanyol karavellékon. Az inka civilizáció öröksége, ami túlélte az évszázados leigázást, sokkal több, és tartósabb, mint a konkvisztádorok által elrabolt mérhetetlen mennyiségű arany. Cuzco történelmi utcáin, a világon a legprecízebben megmunkált és összeillesztett kőtömbök mellett még manapság is kecsua nyelven pletykálnak a színes szoknyás öregasszonyok, szájukban a környéken szüretelt koka levelet rágcsálva. A háromezer méter feletti, megpróbáltatásokkal teli andoki hétköznapokat máig elevenen áthatja a természet iránti megbecsülés és tisztelet, amit nyitott szemmel járva mi is lépten-nyomon tetten érhetünk az utazásunk során.

Az Andok felhőbe burkolózó csúcsait, a hegyek között csillogó kristály vizű lagúnákat, vagy az Altiplano fennsíkján legelő lámacsordákat látva mi is átérezhetjük Pachamama, az inkák által tisztelt földanya teremtő erejét és gondoskodását. És az Andok vidéke az ország természeti kincseinek csak egy részét adja. Peru szinte elképzelhetetlen sokszínűségéhez ugyanúgy hozzájárul a halban gazdag 2 ezer kilométeres csendes-óceáni partszakasz, és az ország felét kitevő amazóniai őserdő lenyűgöző állat-, és növényvilága. Kevés másik olyan ország van még a Földön, amelyiknek a területén ilyen sokféle ökoszisztéma lenne fellelhető. (és ahol ilyen sok tennivaló lenne, hogy ezt a természeti gazdagságot minél jobban sikerüljön megőrizni az utánunk következő generáció számlára is)

Peruban egyetlen utazás során találkozhatunk az Andok több ezer méteres sziklás csúcsaival, láthatjuk a kanyon felett fenségesen vitorlázó kondorkeselyűt, belekóstolhatunk a magas hegyi dzsungel buja vegetációjába, egzotikus gyümölcseibe; fókák és tengeri madarak ezreit láthatjuk testközelből, amikor hajóba szállunk az óceánon, és frissen fogott pisztrángot ebédelhetünk, amikor közel 4000 méteres magasságban hajókázunk a Titicaca tavon. Cuzco ódon utcácskáinak inka öröksége, Lima metropoliszának sosem csillapodó nyüzsgése éppúgy része egy perui utazásnak, mint szemünk megpihentetése a végtelen homokdűnéken egy hamisítatlan, pálmafás sivatagi oázisban.

Ha valaki rugalmas az indulási várossal kapcsolatban, Milánóból most 170 ezer forintért is tud venni retúr jegyet, feladott bőrönddel együtt, Limába. Az Inkalauz honlapján pedig találhat egyéni utat már 990 dollártól, amiben minden szállás, transzfer, belépő (Machu Picchu is), belföldi repjegy Cuzcóba, vonatjegy a Machu Picchuhoz, és egy helyi telefon a kapcsolattartáshoz is benne van. Ezzel a kombinációval akár 500 ezer forintból is ki lehet pipálni a Machu Picchu-t a bakancslistán, és néhány pisco sour - peru nemzeti koktélja - is beleférhet a keretbe.

Útleírások a www.inkalauz.hu oldalon; perui utazással  kapcsolatos kérdéseit pedig elküldheti viberen is : 20-9618091.

A bejegyzés trackback címe:

https://inkalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr10016709338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oldalas 2021.10.07. 15:15:50

az oldal logoja erősen hajaz a Peruvean Airlines logojára nem?

kewcheg 2021.10.07. 15:23:29

"a hódítók hatalmas pusztítást okoztak szerte az újvilágban"
Azért azt szerényen hozzátenném, hogy abban, hogy most Peru egy kulturált keresztény ország, ahol biztonságosan lehet turistáskodni, gyönyörködni a műemlékekben, igen nagy szerepük van azoknak a gonosz konkvisztádoroknak...ha már...

Perui utak perui ízekkel

Mindenféle érdekességek Peruról azoknak, akiknek a Machu Picchu fent van a bakancslistáján, és azoknak is, akik már kóstolták az Inca Kólát. Egyéni, és csoportos utazóknak. És persze bármilyen más Peruval kapcsolatos témáról is szívesen beszélgetek, akár Viberen is. Soós Tamás, Lima

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása
Inkalauz nélküli perui járatokhoz is.