Beszélgetések a magyar-perui fúziós konyha kapcsán (2. rész)

A perui konyha valójában egy gyűjtőfogalom, amibe rengeteg minden belefér, többek között a magyar-perui fúziós gasztronómia is. Ebben a részben szóba kerül a perui rabszolgák hatása a street food reneszánszra és persze az afro-perui konyha koronagyémántja, jogara, és palástja; a különböző régiók a jellegzetes ételeikkel, mint pl. a töltött rocoto, a rachi, a szószok, amiket az anticucho mellé felszolgálnak, a chupe de camaron, és természetesen az inkák, a kecsuák, és a többi andoki nép hagyományos kukorica söre, a chicha is: https://fb.watch/4WLRIREsn2/

A bejegyzés trackback címe:

https://inkalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr8216504322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Perui utak perui ízekkel

Mindenféle érdekességek Peruról azoknak, akiknek a Machu Picchu fent van a bakancslistáján, és azoknak is, akik már kóstolták az Inca Kólát. Egyéni, és csoportos utazóknak. És persze bármilyen más Peruval kapcsolatos témáról is szívesen beszélgetek, akár Viberen is. Soós Tamás, Lima

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása
Inkalauz nélküli perui járatokhoz is.