Inkalauz

Lábjegyzetek perui útikalauzhoz

Perui kiscicát ítéltek halálra Brüsszelben
A perui nagykövet megállította Brüsszelt

 kat-lee-c-belga.jpg

 Amikor Selana Ali bekerült a szépségverseny döntőjének rivaldafényébe, még nem sejtette, hogy pár héttel később a belga rendőrség fog rárontani az otthonában, hogy meggyilkolják szeretett kismacskáját.

A felfegyverkezett rendőrökkel tartott egy ember a belga élelmiszerbiztonsági hatóságtól is. Ez a brüsszeli hivatal volt az, amelyik kimondta a halálos ítéletet Lee-re, a kis cirmosra. Az emberek biztonsága felett éberen őrködő szerv úgy érezte, hogy Lee a tomboló járvány közepette túl nagy kockázatot jelent a belga állampolgárokra, legyenek akár vallonok, akár flamandok. És veszélyesnek gondolhatták még a királyi családra is, akik hivatalból belgák.

És mi miatt kellett pusztulnia a kismacskának? Mert nem belga, és nem jogszerűtlenül tartózkodik az országban. (Igen. van erre keményebb jövevényszavunk is, de azért egy ártatlan külföldi kiscicát még a rettentő sereg legszilajabb betyárja se migráncsozna le. Asszem.)

Selina a döntő után a festői Cuzco városában önkénteskedett, amikor kitört a járvány, és Peru lezárta a határait. A fiatal lány a külföldön ragadt polgárok hazajuttatására szervezett mentőjárattal tért vissza Európába, és hozta magával a hajdani Inka Birodalom szívében örökbefogadott csöppségét, akin azonban nem esett meg az illetékes brüsszeli hatóság szíve.

Mivel Lee nem rendelkezik sem a Belgiumban tartózkodáshoz szükséges iratokkal, sem semmilyen más hivatalos irattal, akár Soros ügynök is lehetne, de a szívtelen hivatal mégis inkább az egészségügyi kockázatra hivatkozva döntött úgy, hogy pusztulnia kell. Szerintük ugyanis Belgium nem rendelkezik olyan eszközökkel, amivel teljes bizonyossággal kizárható lenne, hogy a cicus nem fogja még veszettséggel is tetézni az így sem kicsi gondokat.

"Sokkos állapotba kerültem, főleg mivel egyedül voltam otthon. A rendőr pedig bejött a lakásba, holott az ügyvédem még meg sem érkezett." - Számolt be a kegyetlen belga hatalmi önkényről Selena a sajtónak. A cicust szerencsére sikerült még időben biztonságos rejtekhelyre vinnie, amit a rendőrségi vallatás hatására sem árult el, és ügyvédje, Anthony Godfroid társaságában szabadon el is hagyhatta az épületet.

A durva incidens futótűzként terjedt a médiában, és percek alatt több, mint húszezren írták alá  a Ben Weyts-nek, a Flamand Állatjóléti Miniszternek (Flemish Minister of Animal Welfare) címzett petíciót, hogy lépjen fel Lee életének megmentése érdekében. A belga szépségkirálynő választás döntőse pedig azt kéri, hogy ha ő követett el hibát, akkor azért őt büntessék, ne Lee fizessen érte az életével. Az állatjóléti miniszter, Ben Weyts, szintén erős túlzásnak találta az elrendelt hatósági intézkedéseket.

A halálos ítélet végrehajtásának elkerüléséhez azonban nemcsak a flamand miniszter, hanem a legmagasabb szintű limai diplomácia hathatós közbenjárására is szükség volt. Peru Brüsszelbe delegált nagykövete levélben biztosította Denis Ducarme szövetségi minisztert, hogy Dél-Amerika legszebb országa hajlandó visszafogadni Lee-t, hogy az állategészségügyi előírásoknak megfelelően Limában töltse ki a karantént, majd ha minden rendben van, akkor szabályos okmányokkal visszatérhessen a gazdájához Belgiumba. 

Ali ügyvédje is elismerte, hogy védence hibázott, amikor a szabályokat megkerülve hozta Lee-t az országba, és ezért vállalja is a felelősséget. Továbbá ő állja a cica retúr jegyét a perui fővárosba, minden további költséggel együtt, így a belga adófizetőknek sem kell a Lee által keltett politikai és diplomáciai hullámok költségei miatt a képviselőiket vegzálniuk. 

Várhatóan augusztusban Peru megnyitja a határait a nemzetközi légiforgalom számára, így őszre Lee, és szépséges gazdája újra együtt lehetnek a belga fővárosban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://inkalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr9615980848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2020.07.05. 13:12:33

Ez cikk valami hihetetlenül gáz, az index pedig mélységbesen szégyellheti magát hogy kirakta.

Persze nyomul a holdudvar de azért ezt a baromságot nem lett volna szabad így kiengedni...

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.07.05. 13:29:26

Jó hír. A liberálisok ismét csatát buktak.

Exploiter 2020.07.05. 14:02:02

Lehet kamu, az a vicces, hogy ki tudja, Simán elhiszem.
2020ban az emberiség átlag iq szintje hirtelen esett vagy 50 pontot, mindenki teljesen és menthetetlenül elmebeteg lett a bolygón.
Szóval miért ne.

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · impersonal.elmenypark.net 2020.07.05. 14:37:19

@MAXVAL bircaman közíró: Bármilyen témára neked az jut az eszedbe, hogy a liberálisok csatát buktak? Kellene neked egy nő, Birca! Maszturbáció közben mire jön az izgalom? Viktorra vagy a liberális bukásra?

Commandante Jayasuriya 2020.07.05. 17:46:56

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember:
Olyan ő, mint az erdőben éjszaka eltévedt ember, aki félelmében hangosan kiabál, hogy úgy érezze, hogy nincs egyedül. Azt gondolja ha sokszor leírja az agyrémeit, akkor azok egy idő után valósággá válnak. :)

Expi 2020.07.05. 18:25:46

Ezekben a hajdan irígyelt nyugati országokban teljes mértékben eluralkodott az őrület. Simán elhiszem.

index.hu/kulfold/2020/05/20/svedorszag_kiskutya_kolyok_elaltatas/

Nincs itt már semmiféle iq, csak gender semleges mosdó, az a lényeg ...

Laeisz 2020.07.05. 18:38:15

"Belga szépségkirálynő" - láttál már te belga nőt?:)))))))))))

luis5 2020.07.05. 18:53:26

Ha egy koronás néger lett volna a hatóságnak eszébe se jut ilyen bunkosag

HgGina 2020.07.05. 20:13:00

"... és nem jogszerűtlenül tartózkodik az országban."

Óh, te szerencsétlen firkász. Ha nem jogszerűtlenül, akkor jogosan.
Te viszont jogszerútlenül kaphattál csak általános iskolai végbizonyítványt.

CSOKKI MÁLNA 2020.07.05. 20:50:05

Inkább a migráncsot ütnék!

Piri és Barkas 2020.07.05. 21:57:36

@Laeisz: Ez kurvára igaz ! Ott a pont.

Piri és Barkas 2020.07.05. 21:59:36

@HgGina: Ezt én se értem. Ez egy valóban szörnyű teljesítmény, még ha egy esetleges gyakornoktól is kaptuk az arcunkba. Ha meg ha nem, hát akkor nagy a gáz.

CSOKKI MÁLNA 2020.07.05. 22:32:02

@Ződ2000: Szörnyű tényleg Encilein, a végén még tényleg objektív lesz az index. Borzasztó !

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.07.06. 08:39:18

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Nem, bircának az orosz homopornó DVD-jének jelenetei jutnak mindenről az eszébe, meg hogy hol lobbizhat a pedofília mellett. Csak most ezek abszolút nem illenek ide. De muszáj valamit mondania hogy az idióta blogjának linkjével etesse a google robotot.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.07.06. 08:46:21

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Még csak végig sem olvasta, hogy a bársonytalpú megúszta, vagyis a liberálisok csatát nyertek. De nem azért gurulnak neki a kopejkák hogy olvasson, hanem hogy beokádjon mindenhová. Ha pedig szarban a Kreml az alacsony olajár miatt, akkor karcosra használt, orosz homopornó DVD-vel fizetnek neki, amit aztán leváért értékesít Szófiában a Bratovan utcai gőzfürdő közönségének. :-))

feribácsi 2020.07.06. 09:25:37

@MAXVAL bircaman közíró: Iván, inkább dolgozz, szedd rendesen a gyógyszereidet, mert egyre gázabb vagy.

Audianer 2020.07.06. 11:39:34

"és ügyvédje, Anthony Godfroid társaságában szabadon el is hagyhatta az épületet"

Hiába, a vér nem válik vízzé... Hubert lovag ükükükükükükükunokája is kiáll a hölgyek végelmében!

Ződ2000 · http://egzostive.com 2020.07.06. 16:36:38

@CSOKKI MÁLNA: mondjuk az előző agyhalott kretén kommented nem sok hitelességet kölcsönöz az objektivitásra vonatkozó megjegyzésednek....

Matyika pszichiátere 2020.07.06. 18:53:36

@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: Látom annyira érdekel, hogy nem tudsz leszakadni a posztról.

CoolKoon 2020.07.06. 20:42:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nincs is (ezúttal) link a blogja mellett, ezúttal vsz. tényleg önszorgalomból írt be ide :D

Inkalauz

Mindenféle érdekességek és kevésbé hasznos tudnivalók Peruról. Inkalauz nélküli járatokhoz is.

Friss topikok

Címkék

Inkalauz nélküli perui járatokhoz is.